articles/2021/2021-02-26-hafan01.jpg
26. února 2021

Senioři z Desítky pomohli při výcviku psů na vyhledávání COVID-19

V Domově seniorů Vršovický zámeček odhalovali služební psi Celní správy ČR onemocnění COVID – 19. Všichni testovaní klienti i zaměstnanci byli negativní, výsledky se stoprocentně shodly s předchozími PCR testy. Celní správa je v závěrečné fázi výcviku psů na objevování pozitivních osob na nový typ koronaviru.

articles/2020/2020-09-23-horsky-v-nove-sezone2.jpg
23. září 2020

Horský hotel v nové sezóně

Na školách aktuálně rezonuje téma škol v přírodě a zimních lyžařských kurzů. Během posledního půl roku jsme na Horském hotelu v Janských lázních přijali řadu opatření, která umožňují nejen zcela bezpečné pobyty našich dětí za stávajících epidemiologických podmínek, ale i výrazně vyšší komfort celého zařízení. Na základě konzultací s hygienou je vstup do budovy trvale monitorován infrakamerou. Je zde použita shodná technologie, jako u vstupu do ÚMČ P10 během epidemiologických opatření letos na jaře. Pro podzimní pobyty jsou školám k dispozici i prostory přilehlé vily. To umožňuje zřídit až pět zcela oddělených zón se samostatnými vchody.