NOVÝ KATALOG SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB V PRAZE 10 PRO ROK 2022

25. 02. 2022
NOVÝ KATALOG SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB V PRAZE 10 PRO ROK 2022

Vyšel nový katalog sociálních a návazných služeb poskytovaných občanům MČ Praha 10.

Jedná se o ucelený přehled aktuálně dostupných sociálních služeb a také rozcestník, který je dobré mít po ruce pro strýčka příhodu.

Katalog má za cíl být dobrým průvodcem v situacích, kdy člověk hledá radu, oporu a zejména pomoc. Užitečné informace v něm naleznou potřební, jejich blízcí i pracovníci v pomáhajících profesích. Obsah publikace je tematicky strukturován do 13 oblasti, mj.: Bydlení, Rodina s dětmi, Dluhy, Osamocení, Domácí násilí, Stáří, Zdravotní postižení, Dobrovolnictví … Obsahuje rovněž informace o službách poskytovaných občanům radnicí Prahy 10 v rámci samosprávy, např.:

❓věděli jste, že na Desítce si můžete objednat službu, která vám bude posílat SMSky s důležitými informacemi z vašeho bezprostředního okolí (kontejnery na objemný odpad, havárie vody, mimořádné události, ale i zajímavé kulturní akce atd.)?

❓věděli jste, že na Praze 10 jsou pro seniory zdarma k dispozici kurzy, jak na počítač, chytrý telefon, rehabilitační plavání nebo třeba lekce Nordic Walking?

❓věděli jste, že na Desítce máme službu „pojízdný úřad“ pro obyvatele nad 75let, který v případě potřeby přijede za vámi nebo vašimi blízkými?

Na vzniku katalogu se dlouhodobě podílí i náš radní pro sociální oblast Michal Kočí.

👉Katalog máme v papírové podobě na informačních centrech a nebo elektronicky zde.